Domotica

In plaats van domotica worden ook weleens de termen huisautomatisering of smart homes gebruikt. Via domotica automatiseer je diverse elektronische apparaten en netwerken zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Met één druk op de knop kun je de lichten in je woning bedienen of van buitenaf de thermostaat uitzetten. In de afgelopen jaren neemt de populariteit van domotica in rap tempo toe. We hebben drukke levens en willen ons niet druk maken om dergelijke frivoliteiten. Dankzij domotica is dit ook helemaal niet nodig. De vakmannen van Bossenbroek en Veldman Elektrotechniek helpen je graag.

Vele toepassingen voor domotica

De domotica toepassingen kun je zo uitgebreid maken als je wilt. Inmiddels maken de toepassingen gebruik van een ethernetaansluiting waardoor de mogelijkheden in principe eindeloos zijn. Dankzij een ethernetaansluiting kunnen domotica systemen worden gekoppeld aan het internet. Op deze manier kun je vanuit kantoor de domotica in jouw woning regelen. Zo kun je camerabeelden van alarmsystemen vanaf je mobiele telefoon bekijken in geval van nood. Of de thermostaat uitzetten als je dit vergeten bent. Ook kun je doen alsof je thuis bent door op gezette tijden lampen aan- en uit te zetten.

Naast particuliere oplossingen, kunnen wij ook zakelijke klanten adviseren in domotica. Je kunt denken aan het automatisch openen van winkeldeuren en verlichting welke aangaat wanneer er op de bel wordt gedrukt. Naast comfort en verlichting kun je domotica ook inzetten betreft beveiliging. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ramen automatisch te laten openen wanneer er sprake is van een CO-alarm om de veiligheid van je medewerkers te waarborgen. Wat je vraagstuk ook is, Bossenbroek en Veldman Elektrotechniek staat klaar om je te adviseren. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Aarzel niet om Contact met ons op te nemen.